RET  "Kortdurende aanpak, voor langdurige resultaten"


Basiscursus (‘PRIMARY’) Rationeel-Emotieve Training: Opleiding en seminar

DE AVONDEN

Er zijn twaalf bijeenkomsten. De bijeenkomsten zullen wekelijks worden gehouden van 19.30 tot 22.30 uur en vinden plaats aan het Instituut voor RET te Bloemendaal (in het voorjaar op donderdagavonden). Het eerste gedeelte van de avond wordt besteed aan de theorie (o.a. het bespreken van een deel van de Practitioner's Guide), het tweede deel aan oefenen.

HET SEMINAR

Het seminar zal alleen in Bloemendaal plaatsvinden en bestaat uit drie volle dagen te weten: "Wordt nog nader bekend gemaakt i.v.m. Corona.". Er zal van 's ochtends 09.30 uur tot 's avonds 21.30 uur worden gewerkt, met uiteraard een lunch- en een avondpauze. In de ochtenden worden er lezingen gegeven (in het Engels) en 's middags en 's avonds wordt er supervisie gegeven over live sessies met medecursisten en/of over op geluidsapparatuur opgenomen RET-sessies van de deelnemers met cliënten of mensen die zich daarvoor beschikbaar stellen.

De lezingen worden onder andere verzorgd door Windy Dryden, de Engelse gastdocent. De supervisie zal zowel door hem als door Wouter Backx en Tanja van Essen worden gegeven. Het is mogelijk om supervisie alleen in het Nederlands te krijgen.

TOETSING

Op de laatste dag van het seminar zal een schriftelijk examen over de bestudeerde literatuur worden afgenomen. Voorts vindt toetsing van uw praktische vaardigheden plaats gedurende de supervisie op het seminar. U dient zowel voor het praktische als het theoretische gedeelte te slagen.

VERVOLG

Deze Basiscursus leidt tot het eerste diploma in de RET. Voor degenen die de basisopleiding halen, is het mogelijk daarna de 'Vervolgopleiding' te gaan volgen. Deze vervolgopleiding wordt in Nederland gegeven aan het Instituut voor RET te Bloemendaal. Actuele informatie over de mogelijkheden hiervan, willen wij u graag verstrekken. 

 

Instituut RET - Rationeel-Emotieve Therapie - Training Opleiding RET