RET  "Kortdurende aanpak, voor langdurige resultaten"


RET - IN UW BEDRIJF - Training bedrijven

Wat kan RET voor uw bedrijf betekenen?

Waar gewerkt wordt vallen spaanders, zegt men wel. Waar mensen werken zijn ook typisch menselijke problemen te verwachten. Die kunnen van uiteenlopende aard zijn, maar hebben meestal een ding gemeen:

ze verminderen de productie.

Wat wij niet kunnen

Wij zijn in het geheel niet thuis op uw terrein en kunnen dus ook niets bijdragen aan de kennis en vaardigheden die u hebt ingehuurd middels uw werknemers.

Wat wij wél kunnen

Als echter uw werknemers op papier in staat moeten zijn tot bepaalde prestaties en dat ook feitelijk willen, maar daar niet in slagen, rijst de vraag wat hen tegenhoudt. Nog steeds kan het zijn dat het gaat om ‘de verkeerde man op de verkeerde plaats’. Maar er kan nu ook iets anders aan de hand zijn:

mensen kunnen minder productief zijn door niet-productieve denkwijzen en inefficiënte strategieën.

Analyse

Hier kan een analyse met behulp van de RET nuttig blijken, waarna een gerichte training kan volgen om de hindernissen uit de weg te ruimen. Naast specifieke analyses voor individuen en groepen van individuen, bieden wij thema’s aan voor het verhogen van bepaalde vaardigheden op een bepaald terrein.

Organisatie

De trainingen worden steeds aangepast aan de vraag van het bedrijf of de organisatie die de training aanvraagt. In een eerste gesprek worden de wensen en doelen van de training geïnventariseerd. Vervolgens wordt een programma aangeboden waarin de opzet en de werkwijze van de training uiteengezet worden.

Lezingen, workshops en cursussen

Het Instituut voor RET verzorgt lezingen, eendaagse workshops en cursussen van vier tot twaalf dagdelen. Dit kan zowel in company als op het Instituut in Haarlem plaats vinden. De kosten per dagdeel zijn, €750,- ex BTW voor één trainer

 

Instituut RET - Rationeel-Emotieve Therapie - Training bedrijven, Opleiding RET trainingen